Friss topikok

A Valorian TF és HK vásárlási bojkott okai és a petíció

logor 2010.07.14. 11:40

Sziasztok!!

 

Ez a levél másolata a hunters blogon közzétettnek, hogy ne kelljen keresgélnetek!

A Valkyre vezetése egyetért a petició tartalmával és kéréseivel.

Aki szintén egyetért, az írja alá a petíciót, ami a lap alján található,

ezt mindenkinek a saját belátására bíznám, akárcsak a HK vásárlási stoppot.

A TF-en a Valkyre kötelezően nem vesz részt, ezt már Marka megírta.

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Nyílt levél a Gameforge vezetőinek a magyarországi Gates of Andaron játékban történt eseményekről


 

Tisztelt németországi Vezetőség!

 

Az elmúlt hónapok, és főleg az utóbbi pár nap eseményei váltották ki azt a felháborodást, aminek ez a levél, valamint a Valorian oldali játékosok bojkottja a játék ellen lett a következménye. Megpróbálom összefoglalni a hozzám eljutott problémák, és lehetséges visszaélések sokaságát, hogy ne legyen regény méretű a levél. Tisztelettel közlöm, hogy a levelet nem a magam, hanem a lent felsorolt játékosok nevében írom, akik mind elolvasták, szerkesztették, és jóváhagyták annak tartalmát. Kis utánajárással kideríthető a karakter nevek alapján, hogy ők teszik ki a Valorian oldali fizető karakterek 90%-át, akik egy tisztességes játék reményében fizettek be ezer és ezer eurot, és most csalódottan fordulnak el a játéktól, és nem hajlandóak részt venni az esti csatában, valamint nem fizetnek be mindaddig, míg valami választ nem kapnak a lenti problémáik megoldására.

 

GM-ek munkája, és hozzáállásuk a játékosokhoz:

  • Számtalan alkalommal fordul elő, hogy a játék chat-ben nekik feltett kérdésekre lenéző, sértő, vagy a játékost megalázó válaszokat adnak. Erre néhány példa nevek nélkül: Játékos: GM meghaltam, mit kell tennem ilyenkor? Válasz: Majd viszek virágot a sírodra. Játékos: GM megölnek a védett területen folyamatosan csinálj valamit! GM: Ha nem tetszik menj Lego-zni! Játékos: GM megölnek a védett területen folyamatosan csinálj valamit! GM: Menj onnan, majd nem ölnek meg. Még hosszasan lehetne sorolni a hasonló válaszokat, de gondolom így is érthető a lényeg.

  • GM Játékos karaktere/karakterei: Mivel minden GM-nek van játékos karaktere amivel aktívan részt vesz a mindennapi harcokban, esetenként eventekben, csetepatékban, Céhes (Guild) ügyekben, elkerülhetetlen barátságok, és érdek viszonyok kialakulása játékos és GM között. Ebből adódóan gyakran sérül a pártatlanság és igazságosság vitás esetekben, sőt kifejezetten un. Bannolásra játszás GM-el együttműködve is előfordul. Mivel mindeddig a GM-ek többsége Derion oldalon volt, így Valorian játékosok kárára történtek gyakrabban ezek az esetek. Olyan is előfordult amikor Gm követett el egyértelmű szabálytalanságot játékos karakterrel, és hiába nyújtottak be ellene bizonyítékokat, azokat hiányosnak mondták, így a várt következmény is elmaradt. (a felsorolt eseteket levelezéssel, Printscreen -ekkel is tudjuk bizonyítani) 

  • Minősíthetetlen írások: A játék fórumán, IRC Chat-én egyre gyakrabban fordul elő, hogy a GM-ek, és ismert Derioni játékosok a GA (DaN) jelenlétében olyan jelzőket írnak más játékosokra amik rasszisták, és rendkívül sértőek. Ilyenek pl. Skinhead, cigány, IQ hiányos, fogyatékos, stb. Természetesen amennyiben egy játékos tenné mindezt, nem maradna következmények nélkül az ilyen eset, míg a felsorolt példáknál elmaradtak a szankciók. Ez véleményünk szerint egyrészt emberi jogokat sért, másrészt a szabályzat szerint is tilos.

  • Értelmetlen, és hetente változó GM-ek által hozott szabályok: A játék fejlesztői és a máshol bevált gyakorlat is azt mutatja, hogy ahol nem szeretnék, hogy öljenek, ott maga a program akadályozza ezt meg. Minden más helyen engedi a program, és felesleges minden utólagos szabályozás ez ügyben. Nem követhető, és szabadon értelmezhetőek a szabályok, amik szintén visszaélésekre adnak lehetőséget. PL: Aki ül azt nem ér ölni, portalbol kilépve nem ér ölni, aki 100% ban „szürke”, nem ér ölni. A játék céljaival sem egyeztethető össze ez a fajta szabályozás.
    Ha magasabb szintű ellenfél öli meg, az fejlődésre készteti a megölt játékost = több játékóra.
    Ha azonos szintű vagy kisebb öli meg, az a tárgyak fejlesztésére = több befizetett euró.
    Ha egyszerre többen ölik meg, segítségkéréssel megoldható = közösség építés.
    Ez egy háborús játék, aki itt játszik az elfogadja ezt a tényt, mint a már 2 éves global server példája is mutatja, ott semmilyen korlátozás nincs az ölésre.

Nyilvánvaló hogy nem könnyű egy ilyen önként vállalt GM munka, és sok türelmet, és együttérzést igényel, de akik vállalták ezzel együtt tették. Az is tény, hogy 9-10 éves gyerekek buta kérdéseivel van tele a chat legtöbbször, de a játék lehetővé teszi nekik is a regisztrációt, és a kérdezést is a GM-ektől. Tehát ez nem lehet mentség a minősíthetetlen válaszokra.

 

Utolsó csepp a pohárban: Ibéria Kincsei event

 

    A történet eleje a 3.3 patch által a játékba kerülő új lehetőségek, és megszerezhető eszközökkel kezdődött. A már máshol korábban a játékkal játszó karakterek (global, és UK server) tisztában voltak vele, hogy új fegyver gyártására nyílik lehetőségük, így elkezdték gyűjteni mindkét oldalon a szükséges alapanyagokat. Mindkét oldal stratégiákat eszelt ki, hogyan szerezheti majd meg a jogot a kastélyharcban nyerhető „Menedék” (guild hause)-be bejutáshoz. Mert az új fegyver csak az ott gyártható összetevővel készíthető el (God's Treasures). Nyilvánvalóan új lökést adott a játéknak, és növelte a játékélményt mindkét oldalon az a cél, hogy bejuthasson az adott kastélyba, vagy megakadályozza az „ellenség” bejutását. Eltelt 4 hét a 3.3 bevezetése után, és a Valorian oldali céhek és játékosok összefogásával sikerült megakadályozni, hogy a Derioni céhek bármelyike bejuthasson egy Északi kastélyba, ezzel lehetetlenné vált számukra az új fegyverek legyártása. Az ötödik hét elején (07.10.) megdöbbenve hallottuk, hogy 4 Derioni karakter ilyen gyártott lvl38-as fegyverhez jutott. Hamar kiderült az is hogyan: Ibéria Kincsei event.

Néhány szó az eventről:

  • Valorian oldalon nem, vagy csak kevés alkalommal reklámozták, hogy van egy új event. Gyakorlatilag szinte senki nem tudott róla.

  • A fórumon nem közölték mik a nyeremények. Ezért sokkal kevesebben indultak, mint amennyien akkor indultak volna ha tisztában vannak a nyeremények értékével. Aki viszont nem indult az elején, utólag már nem volt erre lehetősége. A nyeremények egészen azok kiosztásáig nem voltak ismertek a játékosok számára.

  • Az 5 díjból négyet Derioni karakter nyert meg, és nem kis szintű játékosokhoz került, hanem olyan magas szintű karakterekhez akik meghatározóak a mindennapi harcokban. Holott a véletlenszerű eloszlás lett volna természetes, mind nemzet, mind karakter szint tekintetében.

  • A fenti karakterek talán még sokáig nem jutottak volna ilyen eszközökhöz, vagy csak komoly harcok, és talán az egész Derioni Nemzet összefogása által. Ezek a harcok nagyban hozzájárultak a játékélményhez mindkét oldalon, és célt adott az esti harcoknak.

A Jutalmak értékéről:

  • Egy ilyen fegyver előállításához rendkívül sok alapanyagot kell összegyűjteni. Pontosan 33.691 db tárgy (füvek, italok, fegyverek, stb). Ezek összegyűjtéséhez rengeteg játékóra, és kitartás szükséges.

  • Ha minden alapanyagot sikerült is a játékosnak összeszedni, még szüksége van arra hogy bejusson a megadott „menedékek” -be, amit céhe (guild) szerez meg magának a kastélyharcok során. Ami akár hónapokig is eltarthat, mivel egy fegyverhez 2 kastély elfoglalása szükséges.

  • A global serveren a 3.3 patch bevezetését követő 6 hónapon belül sem volt lehetősége a játékosoknak ilyen fegyvert nyerni semmilyen módon, ezzel is motiválva a játékosokat annak harc, és játékóra általi megszerzésére. Jelenleg is 200 óra játék 30nap alatt, valamin 200$ befizetéséhez kötött egy ilyen értékű nyeremény a global serveren.

  • Az hogy egy furcsán kiírt eventen juthassanak ilyen értékekhez felháborította az összes Valorian játékost. A jutalmak és a feladatok aránytalan értéke ami bántó, ehhez még hozzájön a jutalmazottak (jogos győztesek?) személye, valamint az event kiírás hiányosságai.

 

Nyilvánvaló a játék fejlesztőinek, és a Gameforge-nak is az volt a célja az új pach bevezetésével, hogy a sikeres harc érdekében a játékosok további befizetésekkel fejlesszék felszereléseiket. Valamint a rendkívüli mennyiségű alapanyag összegyűjtésére sok-sok játékórát fordítsanak. Ez egy profit célú vállalkozás esetében érthető, és elfogadott. Az Ibéria kincsei event mindezek ellen vétett, és sok játékos szórakozását vette el.

 

Mi akik ezt a levelet megfogalmazták, és aláírták, szeretjük ezt a játékot, és szeretnénk továbbra is játszani, harcolni, fejleszteni, közösségeinket építeni. Ezért az alábbi javaslataink lennének a visszaélések megszüntetése, és a felháborodott játékosok, és játéktól elfordulók megnyugtatására.

 

  • A GM, SGM, GA, stb. beosztású személyeknek ne legyen aktív játékos karaktere a játékban. A tapasztalatszerzésre használjon jól megkülönböztethető karaktert, amivel végigviheti a küldetéseket, és fejlődhet tetszőleges szintig. Lehetne pl. [GameTester] guild -ban mindegyik. Ne vehessenek részt az esti harcokban, valamint a PvP jellegű csatákban sem.

  • Legyen a játék fórumán egy olyan lehetőség, ahol a sértő, vagy megalázó GM megnyilvánulások belinkelhetőek Printscreen formájában. Elkerülhető lenne ez által hogy az a GM bírálja el a panaszlevelünket, akit maga a panasz érint. Ez kellő visszatartó erő lehetne a GM-ek számára, valamint kiszűrné a feladatra alkalmatlan GM-eket is.

  • Töröljenek el minden ölésre irányuló, utólag megírt tiltó szabályt. Majd a játékosok megvédik a közösségeik tagjait, ezzel is szórakozást nyújtva mind maguknak, mind az ellenfeleknek. Vagy saját magukat védik meg további euró befizetésekkel, vagy fejlődéssel töltött játékórával.

  • Vegyék vissza a jutalmul kiosztott aránytalanul nagy jutalmakat, az egyébként is gyanús körülmények között hozzájutottaktól, továbbiakban mérlegeljék a jutalmak és a feladat arányát körültekintőbben az elkövetkező eventek során.

 

Remélem a fent leírtakból is kitűnik, hogy nem romboló szándék vezette e levél íróit, és aláíróit. Szeretnénk ha a Gates Of Andaron továbbra is népszerű, egyre több játékost megmozgató online játék maradna. Bízunk abban, hogy a Gameforge nem ellene irányuló támadásnak értelmezi a megnyilvánulásunkat. A jelenlegi helyzet, hogy a Valorian játékosok jelentős része nem vesz részt a harcokban, és nem fizet be a játékra, csak a figyelem felhívására és a problémák megoldására irányul. Természetesen a tehetetlen düh is közrejátszik ebben a bojkottban, de ha csak az ebben részvevő a játékosok számát nézzük, akkor is figyelmet érdemel az üzemeltetők részéről.

 

2010. 07. 13.

Köszönettel:

 

 

 Ha alá szeretnéd írni kattints erre a linkre:

www.petitiononline.com/valorian/petition.html

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valkyre.blog.hu/api/trackback/id/tr752151031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santaangel 2010.07.16. 21:02:49

SZiasztok

Érdeklödnék hoyg rosszul olvastam a sorokat ?

A TF-en a Valkyre kötelezően nem vesz részt, ezt már Marka megírta.

MA foglaltatok TF-en tudtommal....

Bocsi ha szoltam de az oldalon ezt hirdettétek öles betükkel

logor 2010.07.17. 01:32:56

Szia Santa!

Az egy ember magánakciója volt,
amin az esemény vicces voltára
való tekintettel jót kacagunk.

A Valkyre ettől függetlenül a héten intézményesen,
csapattal, vezérrel, stb...nem vesz részt tf-en.

Arel 2010.07.17. 03:20:58

sziasztok !
ide is leirom,hogy alairtam
maradok tisztelettel.
Arel/ArelD/

Santaangel 2010.07.17. 05:34:18

@Bocica - Valkyre: Értem s köszönöm a válaszod

xSleipnirx 2010.07.17. 08:43:49

@Bocica - Valkyre: ... akkor két napja már káprázik a szemem :D. Meg mertem volna esküdni, hogy a területeinket támadó Chubtank, Pukiii, Arpad, Amydamaru, stb. (elnézést, ha valakit kihagyok) feje fölött a Valkyre céhnevet lattam... de valószínűleg csak a meleg ártott meg nagyon :D... Nekem személy szerint nagyon hiányoztok a TF-ekről! A jelenlegi formában meglehetősen unalmas az egész... Remélem azért a kastélyharcra be fogtok kukkantani :). Múlt vasárnap is igen szépet bunyóztunk Gebrában. Egyébként riszpekt!
süti beállítások módosítása