Friss topikok

TF

Marka_89 2010.06.25. 00:06

Egy álltalános lerást készítek egy TF menetéről, szabályokról és fontos tudnivalókról.

Elöször is CSAK EGY TF VEZETŐ VAN (többnyire Marka) akinek a szava "szent" a gyülekezőtöl kezdve a TF vegéig (19:45-21:00) Ő irányít, ő osztja be a csapatokat és mondja meg ki hol és mit csinál.

TF ideje alatt, illetve a csapatbeosztás kezdetétől nincs Offolás (fölösleges információ) nincs PVP, nincs semmi, csak figyelés a vezetőre. TF közben nincs okoskodás, nincsenek ötletek, ilyenkor néma katonák vannak. (offolásnak számít a: Megöltem! Heal! Megöltek.. stb. felszólalások is).

TF ideje alatt a TS3 használata kötelező! Beszélni nem kell, de hallgatni igen, akinek nincs mikrofonja az is telepítse fel a TS3-at. (itt a blogon találsz róla leírást)

A TF vezetője a többi valorian céhvel megbeszélt taktikát követve irányít, tehát oka van annak amit mond, döntéseit, utasításai SENKI nem bírálhatja felül!

Próbálunk fix csapatokat összehozni minden TF-en de a változó létszám miatt ez szinte lehetetlen.

A TF vezetője mondja a taktikát a támadáshoz és a védéshez, és a csapatokat ugymond egy karakterként kezeli, tehát ha azt mondja hogy Lekarmollak csapata, akkor az egyértelmű hogy mindenkinek mennie kell. Előfordulhat hogy nem csapatokat mond hanem karakter neveket, de ez is egyértelmű. A csapattagok nem kéreckednek el sehova a csoportvezetőtől, sem a TF vezetőtől harc közben. Egyéb kéréseket csak TF elött, esetleg gyülekezőn lehet közölni a vezetővel.

Késni lehet gyülekezőről és TF-ről is de akkor a csoportba jutás esélye csökken, TF közben ha jut idő akkor kap csoportot a késő, ha nem akkor nem. Csoport igényét csak a játékba belépéskor egyszer jellezzék és induljanak el oda ahol a tömeg van ("g" gomb megnyomása utan a hivatásos katonak fülnél látja hogy a többség merre van). Azok a karakterek amelyek TF közben hullanak ki, azokat abba a csoportba vegyék vissza amiben volt (ne legyen kavarodás!)  (Nem szeretem a pontatlan embereket!)

Buffokat nem kérünk se TS-en se csapat/céh chat, csak normálban, mert ugyis csak az fog buffolni aki ott van körülötted, de ha kérsz buffot akkor várd meg amíg megkapod. Fontos! A csapat chatet csak a TF vezetője, és az általa kijelölt írnok (többynire F3NY) használhatja, esetleg fontos infokat lehet oda írni a többi tagnak is, de az maradjon tiszta hogy az utasításokat mindenki lássa.

Nyomatékosítanám hogy a TF vezetö utasításait mindenkinek követnie kell! Aki nem azt csinálja amit kell, elkóborol, mindig rossz helyre megy azt megfosztjuk a csoportbeli helyétől és azon a napon már nem számítunk rá. TF után a vezetőség megvitatja hogy hasznos-e a céh számára vagy sem, ha az utóbbi akkor megválunk tőle. Ezt nem lehet sokszor eljátszani mert a céhbe csak olyan tagokat szeretnénk akiket nem kell folyamatosan felügyelni és megfelelően csinálják a dolgukat. Mindenkinek segítünk az elején hogy belerázódjon a TF menetébe, de figyelni kell és követni az utasításokat mert oka van annak amit mondunk.

Aki TF közben a csapat chatet offolja azt is kitesszük csoportból, illetve aki TS3-on csinálja ugyan ezt, azt lenémítjuk, ezeket nem nézzük jó szemmel.

Na hát röviden ennyi lett volna, ezen kívül mindenki legyen tisztában a szabályzattal és bármi kérdés van blogon vagy játékban megtaláltok.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valkyre.blog.hu/api/trackback/id/tr592108059

logor 2010.06.25. 12:17:18

Marka!

Köszönöm, hogy ilyen szépen összefoglaltad!
Már kellet egy szabályrendszer!

Annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy a csoportok tagjai
állandóan figyeljék a csoportvezetőjük pozícióját!
Azt szeretném látni, hogy ha a csoport vezetője elindul egy másik kapuhoz, akkor az egész gárda, automatikusan, külön könyörgés, rimánkodás, elkószálás nélkül átmegy vele együtt!

F3NY 2010.06.25. 22:50:20

Szép és pontos írás.

Hozzáfűzni valóm Bocicahoz lenne, hogy igaz amit mondtál a csoport vezető követéséről de a Csoport vezetők se féltsek el oda írni csoport chatba, hogy ha valami rendkívüli eset mait nekik kell mozdulni a csoportnak meg nem...
Pl. velem volt már nem 1x hogy mennem kellet egyedül és a csoport meg elkezdet követni :)

Todloki 2010.06.26. 09:44:20

Nekem is lenne ehhez hozzáfűzni valóm. Igen Boci tejes mértékben egyet értek veled, az én meglátásom, hogy egy csapatnak együtt kell mozogni vegyük csak az életben nincs olyan, hogy a csapat parancsnokot elvezénylik a csapatától külön, ha ez mégis megtörténik, azonnal a helyébe áll a helyettese és ő irányítja tovább a csapatot. Ez azért nagyon fontos, mert csak akkor hatásos egy csapat mozgása ha együtt tud mozogni! Én nem támogatom a csapat vezetők kiemelését a saját csapatából, persze tudom ezt sokszor nem lehet másképp megoldani. Én mindenkitől szeretném azt kérni, hogy kövesse a TS-en kapott utasításokat a vezértől és nagyon fontos, hogy a csapat parancsnokától, mert ő közvetlen kapcsolatban van a vezérrel és mindig tisztában van az utasításokkal és ha nem tudtok valamit kérdezzétek meg a csapat parancsnoktól és ne a csoport chatbe írogassatok be mindent. Köszönöm
süti beállítások módosítása