Engedjétek meg, hogy eme bejegyzés keretein belül megosszam veletek kedvenc receptjeimet. Legelőször Confessor kérésére egy igazán egyszerűen elkészíthető, könnyű salátát ajánlok figyelmetekbe.
1. Egyszerű lazac saláta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók: füstölt lazac, paradicsom, póréhagyma, fokhagyma, friss gyömbér, jégsaláta, lollo rosso, friss bazsalikom levél, lime, balzsam ecet, oliva olaj, só, rózsabors, petrezselyem
Elkészítés: első dolgunk a dressing elkészítése, hogy az ízek kibontakozhassanak egymásban. 1 evőkanál balzsamecetet összekeverünk egy lime levével és egy evőkanál olivaolajjal (nem kell, hogy sok legyen, hiszen nem célunk eláztatni a friss zöldségeket), reszelünk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát és egy pici friss gyömbért. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ezután félretesszük (akár hűtőbe is).
Ezután a salátaleveleket kézzel összetépkedjük és egy salátás tányér (esetleg tál) aljára halmozzuk. A paradicsomot és póréhagymát megközelítőleg egyforma méretűre vágjuk és a salátalevelekhez adjuk. Miután ezzel elkészültünk a hajszál vékony, füstölt lazacszeleteket masniba csavarva a kupac tetejére pakoljuk és végül beborítjuk a kézzel összetépett friss bazsalikom levelekkel. Utolsó lépésként nyakon öntjük a félretett dressinggel, apróra vágott friss petrezselyemmel valamint negyedelt lime cikkekkel díszítjük és már tálalhatjuk is.
Jótanács: válasszatok enyhe füstölésű lazacot, mert az erősen füstölt halacskának nagyon intenzív íze van és elnyomja a többi alapanyag jellegét. A tökéletes ízharmónia eléréséhez gyenge füstölésű, norvég lazacot ajánlok.
Jó étvágyat kívánok hozzá!